Карантин в українських закладах освіти почнеться 12 березня

  • 554

Фото без опису

Карантин запроваджується 12 березня в усіх закладах освіти України незалежно від форми власності та сфери управління. Закладам освіти рекомендується відмовитись від олімпіад та проводити заняття дистанційно.

Тритижневий карантин для усіх закладів освіти в Україні почнеться 12 березня. Про це ввечері у середу, 11 березня, повідомило міністерство освіти і науки України. Він триватиме до 3 квітня.

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління. Зокрема, він поширюється на заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.У міністерстві повідомили, що терміни карантину можуть змінитися в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти. Згідно з рішенням уряду керівники закладів освіти мають видати наказ про запровадження карантину.

Міністерство рекомендує закладам освіти відмовитись від проведення та участі у масових заходах, наприклад, пробного зовнішнього незалежного оцінювання, олімпіад чи змагань. Також рекомендується не відправляти школярів, студентів чи співробітників до країн з високим ступенем ризику зараження.

Українські заклади освіти також мають розробити заходи для проведення занять дистанційно та перевести працівників на дистанційну роботу. В гуртожитках рекомендується виділити місця для ізоляції людей з ознаками гострих респіраторних захворювань.