Протокол №7. Про протидію поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) на території району та необхідність введення додаткових обмежувальних заходів в поминальні дні у Теплицькому районі.

  • 926

Фото без опису

УКРАЇНА

ТЕПЛИЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

          * 23800 смт. Теплик, вул. Незалежності  25, ( 2-14-63, E-mail: rda_teplyk@vin.gov.ua

 

Протокол № 7

позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

 

 

   від 23.04.2020 року                                                                              смт.Теплик

 

Головував: заступник голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, заступник голови райдержадміністрації Прилуцький Б.В.

Присутні члени комісії:  Прилуцький Б.В., Демяненко В.П., Калюженко М.І., Руденко О.Ф., Драньковський О.Г., Красиленко І.Ф., Задорожний В.П., Коновалюк А.В., Ременюк С.П., Трамбовецький Р.І.

Запрошені: члени районного оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території Теплицького району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

 

Порядок денний:

  1. Про протидію поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) на території району та необхідність введення додаткових обмежувальних заходів в поминальні дні у Теплицькому районі.

Слухали: Заступника голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, заступник голови райдержадміністрації Прилуцького Б.В.

У зв’язку із необхідністю дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 під час поминальних днів, враховуючи норми постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України Міністерства охорони здоров’я України від 21.04.2020 року № 11 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні» існує потреба у запровадженні додаткових обмежувальних заходів, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусної хвороби в місцях перебування масового скупчення людей та закритті для відвідування кладовищ, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил та прийняттям рішення про перенесення поминальних днів з 25 квітня по 12 травня 2020 року на Троїцьку поминальну суботу (06 червня 2020 року).

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

 

1.1. Рекомендувати головам ОТГ та сільських рад:

1) закрити доступ громадян до кладовищ у період з 23 квітня по 12 травня 2020 року, крім здійснення обрядів поховань з дотриманням заходів особистої безпеки і за наявності засобів захисту;

2) перенести поминальні дні з 25 квітня по 12 травня 2020 року на Троїцьку поминальну суботу (06 червня 2020 року);

3) забезпечити інформування населення про тимчасову заборону відвідування кладовищ у період з 23 квітня по 12 травня 2020 року шляхом залучення працівників органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу та розміщення повідомлень на входах до кладовищ, дошках оголошень, відповідних офіційних веб-сайтах та трансляцією аудіо повідомлень;

4) вжити заходів з припинення руху транспорту до кладовищ, крім вантажних автомобілів, спецтехніки та транспорту задіяного в обрядах поховання;

5) розглянути питання щодо запровадження, відповідно до законодавства, додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів та особливий режим пересування на період карантину, зокрема щодо перебування громадян у громадських місцях у період вихідних та святкових днів (з 13 годин 00 хв. Суботи до 00.год. 00 хв. Першого робочого дня після вихідних (святкових днів).

Термін виконання: з 23 квітня 2020 року

1.2. Начальнику  Теплицького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУНП України у Вінницькій області: в межах наданих повноважень, забезпечити проведення заходів охорони публічної безпеки і порядку, проведенні карантинних та протиепідемічних заходів під час обмежувальних заходів на період поминальних днів.

Термін виконання: з 23 квітня 2020 року

1.3. Доручити заступнику керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, начальнику штабу, головному лікарю КНП «Теплицька центральна районна лікарня» Теплицької районної ради (Красиленко І.Ф.) забезпечити щоденний моніторинг розвитку санітарно - епідемічної ситуації на території Теплицького району.

Термін виконання: постійно

1.4. Загальному відділу райдержадміністрації та редактору громадсько-політичної газети «Вісті Тепличчини» з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції забезпечити посилене інформування населення про заборону відвідування кладовищ у період з 23 квітня по 12 травня 2020 року шляхом розміщення повідомлень на сайті районної державної адміністрації, а також у засобах масової інформації.

Термін виконання: з 23 квітня 2020 року

  1. Щодо обмеження режиму роботи закладів торгівлі Теплицького району до 22:00 на період карантину.

Слухали: Заступника голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, заступник голови райдержадміністрації Прилуцького Б.В.

З метою дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в місцях можливого масового скупчення людей, враховуючи норми постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та враховуючи звернення начальника Теплицького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУНП України у Вінницькій області щодо складної ситуації на території Теплицького району по дотриманню карантинних вимог населенням району та власниками суб’єктів господарювання, виникла необхідність у обмеженні режиму роботи закладів торгівлі.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

 

2.1. Рекомендувати виконавчим комітетам органів місцевого самоврядування:

1) обмежити режим роботи закладів торгівлі Теплицького району до 22:00.

2.2. Рекомендувати головам ОТГ та сільських рад:

1) довести, відповідно чинного законодавства, дане протокольне рішення позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо обмеження режиму роботи закладів торгівлі до власників (керівників) закладів торгівлі району;

2) інформувати населення про обмеження роботи закладів торгівлі до 22:00 шляхом розміщення повідомлень на офіційних веб-сайтах та дошках оголошень.

2.3. Начальнику  Теплицького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУНП України у Вінницькій області: в межах наданих повноважень, забезпечити проведення заходів щодо дотримання обмежень роботи закладів торгівлі району до 22:00 на період карантину.

2.4. Дане протокольне рішення обов’язкове до виконання на всій території Теплицького району (селищна та сільські ради, ОТГ).

2.5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Теплицької райдержадміністрації Прилуцького Б.В.

 

 

 

 

Головував:                                                                               Б. Прилуцький

 

 

Секретар комісії:                                                      В.Тарасишин