Повідомлено про підозру шахраям, які незаконно заволоділи майже 9 га землі

  • 3401

Повідомлено про підозру шахраям, які незаконно заволоділи майже 9 га землі

 

За процесуального керівництва Теплицького відділу Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області слідчим вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів та кримінальних проступків особі, яка із спільниками, вчинила  незаконне заволодіння 8,4 га землі вартістю понад 264 тис. грн., які знаходяться на території Соболівської об’єднаної територіальної громади Гайсинського району і на яку, раніше померлі особи, мали право на приватну власність, але не оформили його, і земельна ділянка перебувала в управлінні місцевої громади.

 Шахраї використали завідомо підроблені документи, надали їх приватному нотаріусу і державному реєстратору, та в результаті чого, зареєстровано за підозрюваною право власності на вищевказані земельні ділянки.

Щодо виконавця заплановано передача обвинувального акту до суду, щодо організаторів та пособників триває досудове розслідування у іншому кримінальному провадженні.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачається кримінальна відповідальність за ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 190 КК України у виді штрафу в розмірі до 68 тис. грн., виправні роботи до 2 років, обмеження волі до 5 років, арешт до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

 

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

В. о. начальника Теплицького відділу

Гайсинської окружної прокуратури                                Олександр МАЦИК