Повідомлено про підозру за незаконне заволодіння майже 2 га землі.

  • 1904


Фото без опису                 Повідомлено про підозру за незаконне заволодіння                                                                                     майже 2 га землі

       За процесуального керівництва Теплицького відділу Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області слідчим відділення поліції № 1 Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину та кримінального проступку особі, яка із спільниками, вчинила  незаконне заволодіння 2 га землі вартістю понад 73 тис. грн., які знаходяться на території Соболівської територіальної громади Гайсинського району і на яку, раніше померла особа, мала право на приватну власність, але не оформила його, і земельна ділянка перебувала в управлінні місцевої громади.
       Шахраї використали завідомо підроблені документи, надали їх державному нотаріусу, в результаті чого, було зареєстровано за підозрюваною особою право власності на вищевказану земельну ділянку.
       Досудове розслідування триває, встановлюється причетність інших осіб до зазначеного та аналогічних кримінальних правопорушень.
       За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачається кримінальна відповідальність за ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 190 КК України у виді штрафу в розмірі до 68 тис. грн., виправні роботи до 2 років, обмеження волі до 5 років, арешт до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.
       Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Начальник Теплицького відділу
Гайсинської окружної прокуратури                                                                                             Олександр МАЦИК