Кримінальна відповідальність за незаконне заволодіння землею громади

  • 161

Фото без опису

Кримінальна відповідальність за незаконне заволодіння землею громади

 

За процесуального керівництва Теплицького відділу Гайсинської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт відносно особи, яка зі спільниками вчинила незаконне заволодіння більше 2,7 га землі вартістю понад 103 тис. грн., на території Соболівської територіальної громади. На вказану земельну ділянку мала право на отримання її в приватну власність особа, яка раніше померла, але не оформила його і земля перебувала в управлінні територіальної громади, за що отримувала прибуток до бюджету за надання ділянки в оренду.

 Шахраї використали завідомо підроблені документи, надали їх державному реєстратору, та в результаті чого, зареєстровано за обвинуваченою особою право власності на вищевказану земельну ділянку.

Встановлюється причетність інших осіб до вказаних та аналогічних кримінальних правопорушень.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачається кримінальна відповідальність за ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 190 КК України у виді штрафу в розмірі до 68 тис. грн., виправні роботи до 2 років, обмеження волі до 5 років, арешт до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

 

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Начальник Теплицького відділу

Гайсинської окружної прокуратури                                Олександр МАЦИК