Стартував конкурс Вінницької обласної Ради «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ»

  • 63

Фото без опису5 квітня голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів засідання Експертної ради конкурсу «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ». Відкриваючи засідання, він відзначив особливість цьогорічного конкурсу – першочергова підтримка Збройних Сил України та Сил оборони в боротьбі з російським агресором.

– Попередні роки обласний конкурс був унікальним майданчиком для реалізації ідей та планів громад – проєктів їхнього розвитку. Сьогодні ж ми маємо робити все для захисту наших громадян та підтримки Захисників і Захисниць, – заказав Вячеслав Соколовий. – Загальний бюджет конкурсу складе понад 80 млн. грн. Це кошти обласного та місцевих бюджетів. Сподіваюся долучаться меценати та партнери, що зробить підтримку наших військових вагомішою. Сама назва конкурсу – «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» визначає його суть. Кожна громада на Вінниччині має стати безпечною для її жителів та стійкою у боротьбі з російським агресором.

Головні напрями обласного конкурсу відповідають принципам і пріоритетам, затвердженим рішенням сесії обласноїФото без опису Ради:

– «БЕЗПЕКА І ОБОРОНА» – сприяння підтримці підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань, цивільний захист, правопорядок та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій;

«СТІЙКІСТЬ» – облаштування укриттів в закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадських місцях тощо;

– «ТУРБОТА» – забезпечення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я для створення умов, спрямованих на підвищення рівня фізичного розвитку та реабілітації військовослужбовців, їх родин.

Експертна рада ухвалила рішення – початок конкурсу Вінницької обласної Ради «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» з 5 квітня 2024 року.

Фото без описуЧлен Експертної ради, депутат обласної Ради Дмитро Чаленко презентував порядок проведення обласного конкурсу.

– До участі в конкурсі допускається не більше двох проєктів від кожної місцевої ради. Загальний бюджет конкурсу з обласного бюджету – 43 млн грн. У червні плануємо підписати договори з переможцями, щоб громади вже приступили до реалізації проєктів. Що важливо – проєкти, подані за напрямом «Безпека та Оборона» автоматично оцінюються в 20 балів, – сказав Дмитро Чаленко.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий наголосив, що до обласного конкурсу важливо залучити всі територіальні громади Вінниччини.

– Ми будемо шукати і, певен, знаходити нові механізми підтримки територіальних громад, – сказав Вячеслав Соколовий.